Kuluttajille
PerunaSatakunta ry:n jäsenet haluavat tuoda perunan tuottamisen ja jalostamisen lähemmäs kuluttajaa. Siksi olemme koonneet Satakuntalaisesta perunanviljelystä tietoja tähän osioon. Ohessa on myös linkkejä perunaruokia sisältäville reseptisivustoille.
Perunafaktaa
Tiedätkö miksi peruna on niin terveellinen? Mikä on perunan hiilijalanjälki ja mitä ravinteita perunassa on verrattuna makaroniin ja riisiin?
Lue perunafaktat tästä linkistä tai klikkaa kuvaa...
Perustietoa Satakunnan perunanviljelystä
- Satakunta on Suomen kolmanneksi suurin perunantuottaja (2011). Edellä ovat vain Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa.
- Satakunnassa tuotetaan eniten tärkkelysperunaa teollisuuden tarpeisiin. Yli 4000 ha:n viljelypinta-alasta yli puolet on tärkkelysperunan viljelyalaa. Ruokaperunaa ja ruokateollisuusperunaa tuotetaan seuraavaksi eniten.
(Lähde MMM/TIKE)
Satakunnan perunanviljelijät
Satakunnassa on paljon perunanviljelyyn soveltuvia peltoja ja siksi myös paljon perunanviljelijöitä. Satakuntalaisten perunanviljelijöiden tarkoituksena on tuottaa laadukasta perunaa moneen käyttöön.
Kokemäen tärkkelysperunatehdas
Kokemäellä sijaitsee toinen Suomen kahdesta tärkkelysperunatehtaasta. Tärkkelysperunatehtaalla tehdään perunajauhoja niin kuluttaja- kuin ammattikäyttöönkin. Tärkkelysperunatehtaan läheisyyden vuoksi myös suurin osa tuotannosta on lähellä. Satakuntalaisille Finnamylin valmistamat perunajauhot ovat juuri sitä paikallisruokaa.
Lisätietoja aiheesta löydät osoitteesta www.finnamyl.fi.
Perunaruokia ja reseptejä
Peruna lieneen suomalaisen keittiön rakkain ja arkisin ruoka-aine. Alla on listattu muutamia linkkejä perunaruokia sisältäville sivustoille.
www.properuna.fi, tietoa perunasta.
www.kotikokki.net
www.keittotaito.com/perunaruoat.html