PerunaSatakunta

Kuluttajille

PerunaSatakunta ry:n jäsenet haluavat tuoda perunan tuottamisen ja jalostamisen lähemmäs kuluttajaa. Siksi olemme koonneet Satakuntalaisesta perunanviljelystä tietoja tähän osioon. Ohessa on myös linkkejä perunaruokia sisältäville reseptisivustoille.

Perunafaktaa

Tiedätkö miksi peruna on niin terveellinen? Mikä on perunan hiilijalanjälki ja mitä ravinteita perunassa on verrattuna makaroniin ja riisiin?

PerunaSatakunnan perunafaktaa
Lue perunafaktat tästä linkistä tai klikkaa kuvaa...

Perustietoa Satakunnan perunanviljelystä

  • Satakunta on Suomen kolmanneksi suurin perunantuottaja (2011). Edellä ovat vain Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa.
  • Satakunnassa tuotetaan eniten tärkkelysperunaa teollisuuden tarpeisiin. Yli 4000 ha:n viljelypinta-alasta yli puolet on tärkkelysperunan viljelyalaa. Ruokaperunaa ja ruokateollisuusperunaa tuotetaan seuraavaksi eniten.
    (Lähde MMM/TIKE)

Satakunnan perunanviljelijät

Satakunnassa on paljon perunanviljelyyn soveltuvia peltoja ja siksi myös paljon perunanviljelijöitä. Satakuntalaisten perunanviljelijöiden tarkoituksena on tuottaa laadukasta perunaa moneen käyttöön.

Kokemäen tärkkelysperunatehdas

Kokemäellä sijaitsee toinen Suomen kahdesta tärkkelysperunatehtaasta. Tärkkelysperunatehtaalla tehdään perunajauhoja niin kuluttaja- kuin ammattikäyttöönkin. Tärkkelysperunatehtaan läheisyyden vuoksi myös suurin osa tuotannosta on lähellä. Satakuntalaisille Finnamylin valmistamat perunajauhot ovat juuri sitä paikallisruokaa.
Lisätietoja aiheesta löydät osoitteesta www.finnamyl.fi.

Perunaruokia ja reseptejä

Peruna lieneen suomalaisen keittiön rakkain ja arkisin ruoka-aine. Alla on listattu muutamia linkkejä perunaruokia sisältäville sivustoille.

www.properuna.fi, tietoa perunasta.
www.kotikokki.net
www.keittotaito.com/perunaruoat.html

Kuvagalleriassa löydät kuvia PerunaSatakunta ry:n järjestämiltä koulutuspäiviltä, retkiltä ja tapah- tumista. Kuvagalleriaan.

PerunaSatakunta ry

Käynti- ja postiosoite:
Itsenäisyydenkatu 35 A
28130 PORI

Puhelin:
+35840 5919 489

Sähköposti:
marja.tuononen(at)proagria.fi

Kotisivut:
www.perunasatakunta.fi